tofubiffar med potatismos, ugnsbakade moroter och broccoli



Råkade laga fruktansvärt goda tofubiffar idag! (jag säger råkade för jag improviserade faktiskt fram dom haha)

Vad du behöver:
250 gram tofu (köpte min på asiataffären brevid andrum i göteborg, 12 kronor för 500 gram)
4 morötter
6 potatisar
ströbröd
vetemjöl
1 broccoli
pizzakrydda
grillkrydda
örtsalt
cayennepeppar
vatten
ev. sojamjölk


Hur du gör:
Tofubiffarna:
smula ner all tofu i en bunke, riv ner en morot och blanda vatten med ströbröd i en liten skål och ha i detta i bunken.
tillsätt kryddorna, lite vetemjöl och mixa med en mixerstav. När potatisarna har kokat klart tar du av dom från plattan och lägger i en halv potatis i smeten och mixar ihop den med resten av ingredienserna.

Ta fram en stekpanna och stek biffarna på hög värme med lite olja i pannan. Ett tips är att använda två stekspadar för att forma biffarna när dom väl är i pannan då det kan vara rätt kletigt.

Hur du gör:
Potatismos:
har du inte lärt dig detta än så är det dags.
När potatisarna kokat klart så häller du ur vattnet, häller tillbaka potatisarna i kastrullen och antingen använder du en potatismosare(?) eller en mixerstav. skillnaden är att använder du mixerstav så blir det lätt ett mer puréliknande mos (jag gillar det så jag använder mixerstav)

När allt är mosigt och klart. krydda med peppar och örtsalt och eventuellt en skvätt sojamjölk.

Hur du gör:
Broccoli:
Hacka broccolin i lagom stora delar, ha i vatten och broccolin i en kastrull och koka tills dom känns klara. salta RIKLIGT!

Hur du gör:
Ugnsbakade Morötter:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter och hacka i lagom stora bitar. lägg dom i en form  och ha på olivolja och salt
låt dom vara i ugnen mellan 15-20 minuter

/Magnus

RSS 2.0