Klassisk spenatsoppa


Ser inte direkt lockande ut men det är väldigt gott!

Recept:

250 g fryst spenat
4 dl vatten
1 buljongtärning
½ dl sojamjölk
1½ tsk vetemjöl
Salt
Vitpeppar (krydda på ordentligt med vitpepparn!)
Svartpeppar

Koka upp buljongvattnet, häll i spenaten och kryddorna. Tillsätt sedan -lite- vetemjöl åt taget och vispa ordentligt. Häll i sojamjölken och låt koka under lock i ca 10 min.
Busenkelt, jättegott och framför allt jättenyttigt.

Piroger (igen)

Fast med med ett annat degrecept och andra fyllningar.

Ugn:
225 grader
10-15 min

Pirogdeg:
25 g jäst
100 g mjölkfritt margarin
2 1/2 dl sojamjölk
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl (Här kan man byta ut ca 3 dl av vetemjölet till grahamsmjöl istället om man vill det!)

Smält smör i en kastrull och blanda i sojamjölken, det ska bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och ta lite av vätskan och lös upp jästen. Häll i salt och mjölet. Bra att använda elvisp med degkrokar, går snabbare då! Låt degen jäsa i ca 1 timma.

Curryfyllning:
1 morot (riven)
Blomkål
Ärtor
½ potatis
½ gullök
½ paprika
3 champinjoner
½ pkt majs
Curry
Salt
Peppar

Riv moroten i en bunke, hacka allting som ska i och krydda. Stek sedan allting i ca 5 min.



Tofu & spenatfyllning:
300 g tofu
7 bitar spenat (fryst)
1 pkt Zeta bönblandning
Sojasås
Basilika (ej färsk)
Timjan
Örtsalt
Peppar

Här ska ingenting stekas utan blanda alla ingredienser bara.



Färsfyllning:
200 g soyafärs
1 dl passerade tomater
½ pkt majs
½ gullök
3 champinjoner
1 näve haricot verts
Salt
Peppar
Pizzakrydda

Hacka lök och stek, häll i färs och resten av ingredienserna och stek tills allting är som en vanlig färssås.




Gör pirogerna efter hur stora du själv vill ha dom. Börja med att ta en bit deg och kavla ut den tills den blir hyffsat platt och rund, lägg fyllningen i mitten, vik pirogen och ta en gaffel för att fästa degsidorna med varandra. Lägg i ugnen i ca 10-15 min och låt svalna rejält innan du äter dom. Annars bränner du tungan!



Mumsfillibabba

RSS 2.0