Jordnötssmörscupcakes



Recept:

1,8 dl sojamjölk
2 tsk äppelcidervinäger
1,2 dl jordnötssmör med bitar
0,8 dl rapsolja
1,7 dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk krossade linfrön
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

1. Värm upp ugnen till 175 grader och förbered muffinsformarna.
2. Mixa sojamjölken med äppelcidervinäger, gärna med en mixerstav eller liknande och låt den ligga en stund.
3. Blanda jordnötssmör, olja, socker, sirap, vaniljsocker och linfrön i en annan bunke tills allt blir en fin smet.
4. Blanda sedan i mjölet, bakplver, bikarbonat och salt. Sedan resten av de torra ingredienserna.
5. Fyll ungefär 2/3 av formarna och lägg sedan in i ugnen i ca 25 min.

Detta har helt klart blivit en ny favorit här hemma. Muffinsarna är inte alls för söta vilket är bra då jag lägger frosting och choklad på. MUMS!

Kavlis fettfria majonäs..

Kavli har beslutat att de inte ska tillverka dessa längre vilket är väldigt synd för det är det enda veganalternativet som finns i affärerna. Det finns i och för sig den i burk, kommer inte riktigt på vad den heter, MEN, den är dyr och smakar inte alls lika bra som kavlis. Tråkigt tråkigt. Se till att mailbomba de nu så de kan börja med tillverklingen igen! Eller ja. Man kan ju alltid försöka :)



RSS 2.0