"kebab" i bröd


Åt idag det godaste jag ätit på riktigt länge, Tzay i bröd med hemmagjord vitlökssås. mums!

Recept: 250gram Tzay bitar (ett halv paket räcker till tre kebabboz)
3 pitabröd (jag köpte eldorado.. skitbilliga på hemköp, 10 kronor tror jag!
2 stora vitlöksklyftor
1 pkt Tofutti sourcream (finns på hemköp)
1 pkt Gogreen soyamatlagningsgrädde
2 nypor socker
salt och pepppar
sallad

Vitlökssås: Häll 80% av tofuttin i en skål, spä ut med soyagrädden tills ni får den konsistens ni vill ha. (note: var varsamma med grädden, den blir snabbt tunnare än man tror) pressa ner vitlöksklyftorna och ha i sockret, saltet och pepparn. rör om och mosa bort klumparna tills såsen är helt slät. Låt stå i kylen och dra till sig extra smak i 10-20 minuter!

Stek Tzayen lite snabbt på hög temperatur, låter du den ligga för länge blir den bränd (alternativt låt den ligga länge på låg temperatur men vem har tid med det?!) finhacka salladen och kör pitabröden i micron (skär hål i dom innan annars kan det bli krångligt att göra det när dom är varma!) sen ha i Tzayen, salladen och vitlökssåsen och andra valfria grönsaker. MUMS!

/Magnus

Kommentarer
Postat av: hyppe

Varför inte typ Alpros naturella youghurt? Den är ju riktigt nice och realtivt billig ändå?

2008-04-14 @ 15:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0