kycklinggryta

kycklinggryta
Jag och Hélin fixade en FET kycklinggryta, förmodligen den godaste vi någonsin gjort. DIY blir verkligen bäst!

4 personer
Recept: en liten påse (300g) veggo-kyckling
3,5 dl soyagrädde
50-60 gram mjölkfritt smör
3 dl soyamjölk
curry
2 msk vetemjöl
2,5 msk grönsaksbuljong
1 gullök
2 klyftor vitlök
½ paprika
1 burk skivade champinjoner
300g cashewnötter

3 dl jasminris
7½ dl vatten
1 tsk salt

Sås: smält smöret i kastrullen, blanda 1 dl soyamjölk med 2 msk vetemjöl. Rör om tills klumparna försvinner, sen häller du det i smöret. Häll på hälften av grädden och krydda med curry och grönsaksbuljongen. Koka upp det tills det tjocknar lite. Späd ut med resten av mjölken, grädden och krydda med curry efter smak. Häll i cashewnötterna och koka upp.

Kyckling: fräs löken någon minut, lägg till kycklingen. Låt det steka i några minuter, häll i champinjonerna och paprika. Stek tills kycklingen får lite färg. Pressa vitlök. När detta är klart så häller du såsen över kycklingen.

Ris: Koka upp vattnet, häll i salt. Lägg i riset och låt koka i 20 min på medelvärme med lock.

Detta går superfort att göra och det blir hur gott som helst!

/Magnus & Hélin

Kommentarer
Postat av: bergfjord

veggokycklingen är riktigt ball, går att göra hur många roliga saker som helst! jag körde en skön sallad till jobbet idag med partytomater, rödlök, veggokyckling, bulgur, oliver och fetaost blev suveränt!

2008-04-06 @ 20:02:26
Postat av: Niclas

YES!! Veggokycklingen var toppen!
Stekte ihop det med sockerärtor och champinjoner idag.
Serverade med lite makaroner. Tametusan vad gott!! Tror det var bland det godaste jag fräst ihop i denna lya.

2008-04-07 @ 02:56:36
URL: http://niclaslindahl.blogg.se
Postat av: BERGFJORD

min blev inte lika god :(

2008-04-25 @ 16:53:19
Postat av: Anonym

den ser helt sinnesjukt god ut :O tips: vegokycklingen fun´kar väldigt bra till "kycklinggryta" med purjolök, sojagrädde (o vatten), soja och mango chutney :D

2009-08-20 @ 13:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0