Minicupcakes

Utan knäckformar.Med knäckformar.

Ugn:

175 grader
5-7 min

Recept:

5 dl vetemjöl
5 dl socker
2 dl Kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
2½ dl vegetabilisk olja

Garnering:

2 paket blockchoklad
Strössel
1 pakt sojagrädde
2-3 paket knäckformar (jag gjorde 2 paket, blev massa smet över)

Blanda de torra ingredienserna och sedan vattnet och oljan. Förbered knäckformarna på en plåt.
Nu gäller det att vara pillig då smeten är ganska fast, ta en tesked och lägg i smeten i varje knäckform så att det precis täcker. När man gjort detta lägger man in detta i ugnen, 5-7min. När dom börjar se ut som små svampar och spricker lite vet man att dom är klara.

Låt det kallna REJÄLT. Detta då man ska värma upp chokladen och vill att det ska stelna fort när man doppat i bakverken.
När man har doppat alla så ska man låta det kallna igen så att chokladen stelnar.
Nu vispar man grädden och använder sig av en spritzer för att lägga på grädden fint, garnera med strössel.

/Hélin

Kommentarer
Postat av: tams

har ett gött recept till vegansk chokladtårta:

http://geometri.blogg.se/2008/november/chokladtarta-vegansk.html

hoppas det smakar!

2008-11-20 @ 19:18:23
URL: http://milestogo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0